Cartea de oaspeți

Doresc ca acest muzeu să însemne invitaţia la un popas "de suflet" pentru toţi cei ce vor trece prin această parte a zonei Botoşani! Felicitări!
Angela Paveliuc-Olariu,
Doctor în etnologie
08.11.2007

Aici e sufletul strămoşilor, e sufletul vostru prin Elena şi Marin Chiponcă, e îndemnul adresat celor ce vin după noi, de a păstra ce este mai de preţ- fiinţa naţională.
Felicitări pentru tot ceea ce aţi realizat!
Dumnezeu să vă ajute!
Dava Petraru
Director Executiv - Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional – Botoşani
8 noiembrie 2007

Pentru o clipă m-am simţit ca în casa bunicii, acolo unde mergeam de fiecare dată cu drag. Toată consideraţia pentru ceea ce aţi realizat. Să vă dea Dumnezeu ani mulţi de viaţă, liniştiţi şi sănătoşi.
Cu mult respect , familia Viziteu Ion
09 Nov 2007

"Într-un ceas bun" şi cu "Doamne ajută" pentru familia Chiponcă, prilejuit de inaugurarea muzeului etnografic. Vă dorim sănătate, noroc, realizări frumoase, prosperitate si succese în promovarea culturii tradiţionale.
Cu aleasă consideraţie,
Ludmila Negri,
Secţia de Cultură şi Turism, Făleşti, R. Moldova
08.11.2007

Cuvintele sunt prea puține pentru a ne exprima bucuria și mulțumirea pentru ceea ce am văzut în Muzeul Elena și Marin Chiponcă Trușești. Ne-am adus aminte de bunicii noștri, de casa lor și de tradițiile din casa lor, de ustensilele lor, de îmbrăcămintea pe care o foloseau. S-au făcut eforturi deosebite pentru amenajarea acestui muzeu. Dorim multă sănătate și putere de muncă celor care au depus efortul deosebit pentru amenajarea acestui minunat loc.
Fam Pavel si Mariana Dumitru, Dorohoi
15 ianuarie 2007

Never been greatly impressed by the hospitality and kindheartedness of the family. We do understand how it is important to keep the traditions of the nation and the country and what a great job this family is doing. We do appreiate everything you do. Thank you a lot and continue this way!
Guests from Lithuania!

Apreciem forţa extraordinară şi ingeniozitatea şi pasiunea pentru amenajarea unui spaţiu de basm, de legendă, de vitalitate a unei gospodării din cadrul aşezării rurale de altădată. Este aici la Truşeşti, prin iniţiativa şi eforturile personale ale Doamnei Inginer Elena Chiponcă o imagine înflorită de Rai, în prag de lună octombrie a anului 2008.
Felicitări şi viaţă lungă peste timp.
Muzeograf – Steliana Băltuţă.

Un grup de absolvenţi ai Liceului din Truşeşti, promoţia 1959 profund impresionaţi de locul vizitat, de munca și efortul depus de soţii Chiponcă care, cu dragoste şi dăruire au adunat obiecte ce ilustrează arta populară şi obiecte ţărăneşti din zonă.
Felicitări şi sănătate pentru a putea să vă îndepliniţi visurile.
29 Mai 2010

Cum poţi să faci, din nimic, un lucru mare, preţios, de care să se bucure tot neamul românesc? Cu pasiune, suflet şi înţelepciune! Mă bucur că am avut şansa de a păşi pragul acestui muzeu pe care sper să îl pot arăta şi stră-stră nepoţilor mei!
Gina Poienaru
Radio România Actualităţi
07.06.2010

Sf. Dumitru – Simt din nou frumuseţea copilăriei petrecute la ţară. EXTRAORDINAR.
Vom reveni.
Sergiu Mititelu
26.10.2010

Lucrurile văzute sunt amintiri din trecut şi cine iubeşte trecutul trăieşte bine în prezent. Extraordinar de frumos
Daniela Rotariu
08.11.2010

Felicitări şi toată admiraţia pentru ceea ce aţi reuşit să realizaţi.
Să rămâneţi mereu tineri!
Prof. Archip Irina Lăcrămioara
09.12.2010

Nimic nu ne-a pregătit pentru această întălnire nemaipomenită cu tradiţia rurală. Dar frumuseţea casei şi a obiectelor expuse sunt întrecute doar de bogăţia poveştilor doamnei Chiponcă. Mă bucur nespus că există astfel de oameni, că dragostea lor pentru istoria locului de care sunt legaţi prin naştere nu ne lasă nici pe noi sa uităm cât de complexă, de grea dar şi plină de realizări era viaţa strămoşilor noştri, că fiecare lucruşor ce-i înconjura purta amprenta frumuseţii lor interioare. Pentru cei care nu au avut norocul să trăiască la ţară, muzeul familiei Chiponcă este şi un dicţionar viu pentru că întâi am văzut, pipăit şi abia apoi am învăţat denumirile unora dintre obiectele de aici. Cu dragoste şi respect pentru munca depusă şi generozitatea celor care au contribuit la realizarea muzeului.
Irina Andrea Fiedler
redactor Radio Iaşi
07 Aprilie 2011